Založ si blog

Zopár paradoxov

Nepíšem často.Vždy,keď mi napadne takáto myšlienka,zjaví sa mi na druhom konci drôtov škľabiaca sa tvár,ktorá ma povzbudzuje,vyzýva ma aby som si povedal,veď je demokracia a kýve mi vztýčeným prostredníkom.Podobne asi reaguje aj na zhromaždenia proti Gorile.

Napriek tomu je dobré,že ľudia vyšli do ulíc.Už sa to tu príliš začalo podobať na súlož frigídnej baby a impotentného chlapíka.Zdola nezáujem,zhora neschopnosť.

Držím palce protestujúcim proti Gorile,ale mám jednu výhradu.Preboha nežiadajte odklad volieb.Nie žeby bolo koho voliť,ale taký bordel,ako je tu momentálne,tu ešte nebol.A už tu bolo všeličo.

Máme vládu,ktorá nevládne.Máme opozíciu,ktorá prakticky vládne a keď nevládne,nedovolí vládnuť vláde.Či už priamo,alebo cez prezidenta,ktorý je síce nadstranícky,ale cíti sa jedným z nich.

Máme politika,ktorý o sebe tvrdí,že chvalabohu nie je politik,ale v politike chce byť naďalej.Mladosť strávil niekde v Nemecku,starobu chce stráviť niekde v Austrálii,ale v aktívnom veku sa rozhodol riešiť veci tu a teraz.Skôr než to zabalí,najprv sa nabalí.

Ďalší ide založiť stranu,či ako to nazvať,ale skôr než ju založí,ju aj rozloží.Asi si priniesol  genetickú výbavu zo svojho doterajšieho pôsobiska.Tam na to museli mať špeciálne školenia.Kľudne môžu vytvoriť demolačnú čatu.Keď už nič nepostavia,aspoň zbúrajú.

Paradox,ako vyšitý.

Sme vraj slobodná a demokratická krajina,ale súd zakáže vydať knihu,ktorú už každý,kto ju chcel spoznať,pozná.Veď keby kniha vyšla,môžu poškodení žalovať autora a zbohatnúť na tom tak,že budú ešte bohatší,možno aj najbohatší.Asi už nechcú byť bohatší.

Práve sa v nich niečo ozvalo.Možno obed…

A to brilantné zdôvodnenie.Vraj by tam mohli byť tvrdenia,ktorých pravdivosť nebola overená.Aké šťastie mal ten Verne….Autorom sci-fi rovno odporúčam vyhodiť svoje rukopisy.

To,že stačí byť ticho a vyhrám voľby,je svojim spôsobom tiež paradox,akých je na Slovensku neúrekom.

Všetci zo Smeru si môžu kľudne zobrať dovolenku a usporiť spústu peňazí za kampaň.Stačí počúvať minútu a pol niektorého zo súčasných politikov a volič je rozhodnutý.Čím viac budú vyprávať ostatní,tým rýchlejšie porastú  preferencie Smeru.Aj keby tiež mali čo povedať. Minimálne to,prečo sa potrebuje politik stretávať s niekym v konšpiračnom byte a nie na oficiálnom mieste.

Krajina je z roka na rok zadĺženejšia,ale úradníci si pre istotu nadelia odmeny aj pred koncom roka,aj hneď na začiatku nového.Aj to je paradox a prejav zdravého žalúdka.Lebo usporili.Nechcem vidieť,ako by to tu vyzeralo,keby sa neboli tak snažili.Rád by som vedel,či niektorý z „deličov“ poslal nejaký kamión,dva,tri pitnej vody do regiónov,kde zápasia s týmto problémom.To,že krajina je v stave v akom je,je aj ich „zásluha“.

Skôr neposlali.Nech si pomôžu sami.S problémami človek rastie…A nech nezabudnú zaplatiť dane.

O paradoxe,že máme stredisko cenných papierov,ktoré „skladuje“ hlavne bezcenné papiere sa tu už písalo.O osobných skúsenostiach s týmto molochom možno niekedy nabudúce.

Tých paradoxov by bola ešte spústa.Ale začínam na druhej strane drôtov vidieť škľabiacu sa tvár a zdvihnutý prostredník.Takže načo.

Kedy bolo lepšie?

01.02.2013

Včera ráno som zachytil správu,vraj 30% Čechov si myslí,že za komunizmu sa mali lepšie.Hlúposť,komunizmus tu nikdy nebol,komunisti boli pri moci,ale vieme,čo asi chcel autor povedať.Hneď mi napadol vtip z rokov 80tych ,ako babka prišla na mestský výbor strany a spýtala sa tam nejakého tajomníka:to už sme ten komunizmus vybudovali,alebo bude ešte horšie?Jediným nedostatkom [...]

Trochu o prísloviach

14.06.2012

Slovenčina je bohatá na príslovia.Napríklad,aký otec,taký syn,..alebo,aká matka,taká Katka.Najnovšie by som k nim pridal,aký Fígeľ,také KDH aj so svojimi nominantmi.Až sa hanbím,ale musím sa priznať,že v ostatnom čase by som radšej ako hrdý Slovák,bol len Hrdý.S otvoreným srdcom,náručou a hoci aj šampanským,by som vítal svoju Hrdú.Z jej strany by stačilo,keby [...]

Klebety z domova a blízkeho okolia.

28.02.2012

Žijeme v strašne dynamickej dobe.Veci sa menia skôr,ako ich človek dokáže domyslieť.Ešte pred týždňom chcel sused vypísať tipovaciu súťaž,či má viac životov jeho mačka,alebo Mikulčík vo svojich funkciách.Dnes už je to neaktuálne.Mačka vyhrala.Auto ju zrazilo až v nedeľu. Nestihla prebehnúť cez cestu.Niektorí hovoria,že výsledok ešte nemusí byť [...]

SR Bratislava NRSR parlament 9. schôdza BAX

Opozícia kritizuje neskorú voľbu kandidátov na sudcu ÚS i počet uchádzačov

30.04.2024 11:05

Parlament by sa mal následne venovať aj návrhu na odvolanie členov súdnej rady, ktorí sú volení parlamentom.

DN - SIAF

Tohtoročný SIAF sa bude niesť v znamení osláv troch výročí i krstu stíhačky F-16

30.04.2024 10:31

Podujatie sa uskutoční na leteckej základni Kuchyňa-Malacky 31. augusta a 1. septembra.

nehoda, priechod, bratislava

Na priechode pre chodcov v Bratislave zrazilo auto 16-ročné dievča

30.04.2024 10:26

Alkohol v dychu vodiča nezistili.

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 39896x
Priemerná čítanosť článkov: 1995x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy